Himla i designsamarbete med Ylva Liljefors

himla_freshlaundry_designbyylva_A14_SB_L_1020x668px

Himla presenterar vårens designsamarbete, HIMLA Fresh Laundry Design by Ylva, med den svenska modedesignern Ylva Liljefors.

HIMLA Fresh Laundry by Ylva är ytterligare ett designsamarbete mellan Himla och modedesignern Ylva Liljefors. Denna gång har mönstret ett mjukare formspråk och kompletterar väl till Himlas enfärgade inredningsfilosofi.

Mönstret är inspirerat av orientaliskt hennamönster, där ett dekorativt öga har skapats i ett repetitivt enfärgat mönster. Mönsterformen och färgvalet ger en tidlös och sober känsla men även attityd och spänning. Mönstret ger en ny, modern tolkning av en klassisk mönsterbild och speglar såväl Himla som Ylva Liljefors.

HIMLA Fresh Laundry by Ylva består av sänglinne i tvättat bomullspercale och kommer att säljas i butikerna i vår.

Fotografer
Fotograf kollektion: Juliana Fälldin.
Fotograf porträtt: Pernilla Raab-Collin.

För mer information, vänligen kontakta:
Annica Högström, VD och Creative Director, Himla AB
Mob: +46 70 853 68 98.
E-post: annica.hogstrom@himla.se

Ylva Liljefors är modedesigner med ett eget märke, YLVA. Hon har tilldelats Damernas Världs designerpris Guldknappen år 2002. Ylva har tidigare designat för flera etablerade klädmärken, som J.Lindeberg, Tiger of Sweden och Odd Molly. Hon har även skapat scenkläder åt flera kända svenska artister och är utbildad på Beckmans College of Design.

Himla AB grundades 1990 och köptes 1996 av Annica Högström. Himla är ett varumärkesföretag som arbetar med textilier för heminredning. Formgivning och färgsättning är egen design där Himlakonceptet står för kvalitet, färgkoordination och inspirerande variation – allt i naturmaterial. Sortimentet omfattar produkter inom segmenten Dining, Living, Bed, Bath samt Fabrics. Himla har sitt huvudkontor i Uppsala. www.himla.se.