Karriär

himla_AW15_collage_1289x638px copy

Lediga tjänster

Produktutvecklare

Vi söker nu en Produktutvecklare som får det viktiga ansvaret att säkerställa att HIMLAs sortiment bibehåller sin höga kvalité samt att utveckla dem ytterligare.

Din roll
Som produktutvecklare ingår du i inköpsavdelningen tillsammans med Inköpschef och Supply Planner. Ditt uppdrag är att säkerställa att våra produkter bibehåller den höga kvalité som är utmärkande för Himla. Du kommer att ha ett nära samarbete med Creative Director vid framtagande av nya kollektioner samt uppdatering av befintliga, där du ansvarar för att verkställa de idéer som tas fram och ser till att lägga in och uppdatera produkterna i systemet inför kollektionsstart. I rollen som Produktutvecklare har du huvudkontakten med våra leverantörer och gör en komplett order av prover och framtagningsbehov till de olika kollektionerna. Du säkerställer kvalitén på materialet genom att utföra kontinuerliga kvalitetskontroller. Rollen innefattar även att upprätta nya samt uppdatera produktspecifikationer, instruktioner för etiketter och förpackningar samt märkningskrav. Du ansvarar även för att ta fram säljprover samt se till information, text och priser gällande nya och befintliga produkter kommuniceras till berörda avdelningar internt.

Himla befinner sig i en expansiv fas, vilket innebär att du kommer ha möjlighet att vara med att utforma processer och rutiner kring ditt arbete. På Himla har vi butik, lager, showroom samt kontor samlat under ett och samma tak. Det innebär att du som Produktutvecklare kommer att arbeta nära produkten, från idé till leverans.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en god kunskap gällande textilier och har flerårig erfarenhet av att arbeta med produktutveckling. Du har en relevant utbildning i grunden och har goda kunskaper i Excel. Du behöver även vara van med att arbeta i Illustrator eller InDesign. Har du erfarenhet av att arbeta med Product Lifecycle Management (PLM) system ses det som meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Som person är du driven och relationsskapande. Att du har en god kommunikativ förmåga ses som en förutsättning för rollen då du kommer att ha många kontaktytor internt och externt. Vidare har du en mycket god känsla för färg och form samt har ett kombinerat kommersiellt och affärsmässigt tänk. Ditt arbetssätt kännetecknas av noggrannhet samt struktur och du har förståelse för processens betydelse för att säkerställa kvalitativa produkter.

Övrig information
Tjänsten är på heltid. Du sitter placerad på huvudkontoret i Uppsala.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jobbet.se. För eventuella frågor kontaktar du ansvarig rekryteringskonsult Alicia Karlsson på tel: 018-100 112.

Känns detta som ett roligt och utmanande uppdrag för dig? Sök tjänsten redan nu då rekryteringen sker löpande.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan via länken nedan
http://www.jobbet.se/platsannons/produktutvecklare-himla-ab-5.10098

Krav
Relevant utbildning samt god kunskap gällande textilier
Flerårig erfarenhet av produktutveckling
Erfarenhet av att arbeta i Illustrator eller InDesign

Meriterande
Erfarenhet av att arbeta med Product Lifecycle Management-system (PLM)

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Praktikplats på HIMLA

Praktik på HIMLA

Himla vill alltid komma i kontakt med duktiga människor som brinner för det de gör. Har du en kommande praktik och vill testa din teoretiska kunskap är du mer än välkommen med din ansökan till oss. Vi kan lova en praktikplats där du direkt sätts i hetluften och får bli en del av avdelningen.

Just nu söker vi framför allt praktik till:

  • Marknad
  • Inköp

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till Vice VD, Charlotte Axlund via charlotte.axlund@himla.se