Just nu har vi 20% rabatt på alla kuddar, plädar, mattor och gardiner! Hitta dina favoriter under LIVING och använd rabattkoden "höst16" i kassan.

Karriär

himla_AW15_collage_1289x638px copy

Lediga tjänster

PR & Digital Communication Coordinator

HIMLA söker en PR & Digital Communication Coordinator

Nu söker vi dig som brinner för PR och digital kommunikation och vill vara med och stärka varumärket ytterligare i rollen som PR & Digital Communication Coordinator.

Din roll

Tjänsten tillhör marknadsavdelningen på Himla som idag består av E-commerce manager samt en marknadskoordinator. Ditt arbete går ut på att se till att Himla syns i rätt kanaler och marknadsförs på rätt sätt, framför allt digitalt. Du utformar en strategisk kommunikationsplan och se till att denna implementeras i företaget. Du kommer att vara Himlas PR-ansvarige och ansvara för relationen med företagets externa PR-byrå. Du kommer också att ansvara för att skapa intressant innehåll och utveckla Himlas sociala medier. I rollen ingår utformning av digitalt och rörligt marknadsföringsmaterial i form av banners och digitala skärmar. Du behöver ha erfarenhet av att hantera kunddata och använda den för att kommunicera med kunden, främst genom att skapa och utforma nyhetsbrev. I tjänsten ingår omvärldsbevakning och du behöver hålla dig uppdaterad om vad som händer och vad som skrivs inom branschen. Du kommer även vara presskontakt till länder utanför Sverige samt vid mässor och externa events.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning inom marknadsföring och kommunikation. Du har minst ett par års arbetslivserfarenhet inom PR och digital kommunikation samt är van att arbeta med webpublicering och utformning av nyhetsbrev via CMS. Du är en produktiv och erfaren idéspruta för Sociala medier och en duktig skribent. Du behöver även goda kunskaper gällande Creative Suits, framförallt InDesign och Photoshop. För att kunna realisera strategin på sociala medier och i övriga kanaler ser vi gärna att du är en van annonsköpare.

Som person är du driven och lösningsorienterad. Du besitter en hög social kompetens och har en fallenhet för att skapa och bibehålla goda relationer. Vidare har du ett engagemang och en förståelse för det kommersiella inom branschen, samtidigt som du har ett affärsmässigt tänk. Att du är självgående och initiativrik ser vi som en förutsättning för att lyckas i rollen. Vi ser även att du har mycket goda svenska- samt engelskkunskaper, i såväl tal som skrift.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Placering är på huvudkontoret i Uppsala.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jobbet.se. För eventuella frågor gällande tjänsten kontakta ansvarig rekryteringskonsult Alicia Karlsson tel: 018-100 112.

Rekrytering sker löpande och tillsättning sker så snart vi har hittat rätt kandidat, se därför till att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Krav

Minst två års erfarenhet inom PR och digital kommunikation
Erfarenhet av att arbeta med webpublicering via CMS
Goda kunskaper i InDesign och Photoshop
Goda språkkunskaper i svenska och engelska

Varaktighet/Arbetstid

Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner

Fast lön

Arbetsgivare

Himla AB

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jobbet.se. För eventuella frågor gällande tjänsten kontakta ansvarig rekryteringskonsult Alicia Karlsson tel: 018-100 112.

Sök tjänsten via Jobbet.se

Inköpschef, Uppsala, Sverige

Himla AB söker Inköpschef!

Rollen som Inköpschef

Som inköpschef får du en nyckelroll inom Himla AB. Du har det övergripande ansvaret för Himlas kvalitets- och sortimentsstrategi, produktion, inköp, transporter, lagerhållning, distribution, samt för våra avtalsförhandlingar inom produktion och logistik. En viktig del i ditt arbete är att säkerställa ett optimalt varuflöde från leverantör till kund och se till att vi uppfyller kundernas krav på kvalitet, kvantitet, leverans, dokumentation och kostnadseffektivitet. Som inköpschef arbetar du för att optimera ekonomin i våra varuflöden och säkerställa att organisationen kontrollerar sina utgifter, ökar försäljningen samt maximerar lönsamheten.

Du tar fram samt leder bolagets design och produktionsprocess samt säkerställer att sortimentet är kommersiellt och uppnår de uppsatta målen. Som inköpschef är din roll både operationsfokuserad – dagligen leda personal och produktflöden, samt planeringsorienterad där analyser och planering av sortiment ingår, liksom produktflödet, prisstrategier, lagerkontroll, kontinuerlig utveckling av processerna och sortimentet.

Du kommer att ha en projektledande roll internt mellan inköpsavdelningen och produktutveckling, men även gentemot försäljning och lager. Du måste därför trivas i en projektledande och koordinerande roll. Du har personalansvar för supply planner och produktutvecklare, ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Vice VD.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är en kommunikativ ledare med stort driv och ett kommersiellt tankesätt. För att lyckas i rollen krävs det att du är en initiativtagare som identifierar och sätter igång aktiviteter för att nå uppsatta mål och resultat, hela tiden med en affärsmässighet i åtanke. Du besitter även en strukturerad och analytisk förmåga. Du är säljdriven och lösningsorienterad och utövar ett tydligt och coachande ledarskap där du ger dina medarbetare ansvar och förtroende samt intresserar dig för gruppens utveckling.

Vi söker dig som har relevant utbildning inom inköp och minst 3-5 års yrkeserfarenhet av kvalificerat inköpsarbete. Du ska även ha tidigare erfarenhet av personalansvar. Arbetet innehåller ett stort mått av internationella kontakter och du måste därför utöver flytande svenska ha god vana vid att kommunicera på engelska i tal och skrift. Att du har god datorvana och är avancerad användare av Excel ser vi som en förutsättning.

Övrig information

Tjänsten är på heltid. Du sitter placerad på huvudkontoret i Uppsala. Resor utomlands förekommer.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jobbet.se. För eventuella frågor kontaktar du ansvarig rekryteringskonsult Sara Björkman på tel: 018-100 112.

Sök tjänsten via Jobbet.se